SharePoint

Skip Navigation LinksDe la Doctoranzi pentru Doctoranzi

  
Picture Placeholder: SDEAA
  • SDEAA
010/25/2017 3:03 PM

​Cursuri intensive de formare pentru doctoranzi

Școala Doctorală de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ion Cuza” din Iași derulează Modulul European Jean Monnet cu titlul Sustainable Education through European Studies for Young Researchers (SESYR) (proiect co-finanțat prin Programul Erasmus+, Modul Jean Monnet, Decizia EACEA nr. 2017-1893/001-001, Project Number 587359-EPP-1-2017-1-RO-EPPJMO-MODULE).

În cadrul proiectului sunt prevăzute două cursuri intensive de formare pentru doctoranzii Școlii Doctorale de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și au ca obiectiv alinierea cercetării la standardele și cerințele UE și instruirea cercetătorilor pentru o piață a muncii integrată, competitivă și dinamică. Există o mare diversitate a educației prin programe de doctorat în UE. Acestea includ câțiva dintre cei mai avansați poli de cercetare din lume (Germania, Suedia, Olanda) pentru tinerii cercetători și, de asemenea, noi programe dezvoltate în școli care sunt deschise transferului de experiență, cum ar fi programele de doctorat din Europa de Est, inclusiv România.

Modulul Sustainable Education through European Studies for Young Researchers, SESYR promovează integrarea viziunii UE asupra sustenabilității cercetării prin intermediul a două dimensiuni cuprinse în strategia europeană de cercetare, și anume angajarea și spiritul antreprenorial în toate strategiile și activitățile doctorale. Modulul folosește această abordare oferind tinerilor cercetători sprijinul necesar pentru a înțelege contextul integrării lor pe piața europeană a muncii, experiențele altor școli doctorale din UE, în ceea ce privește creșterea capacității de angajare și a activităților antreprenoriale prin intermediul unor noi mecanisme de finanțare și adăugând valoare carierelor tinerilor cercetători.

Modulul va fi integrat în curriculum-ul primului an de doctorat al Școlii Doctorale de Economie și Administrarea Afacerilor și va fi, de asemenea, promovat și altor școli doctorale din cadrul universității. În proiectarea portofoliului de evaluare vom crea oportunități pentru transferul competențelor de cercetare pe piața forței de muncă, utilizând o varietate de instrumente: planuri de carieră, proiecte de cercetare postdoctorală, planuri de afaceri, rezumate ale proiectelor europene necesare subiectelor cercetate de doctoranzi, expoziții, sesiuni de postere.

Modulul are disponibile 35 de locuri, iar selecția se face pe principiul ,,primul venit, primul servit”. Data limită de înscriere este 30 noiembrie 2017.

Documentele necesare sunt CV, lista de lucrări științifice. Aceste documente vor fi trimise scanate si arhivate electronic la adresa de e-mail sesyr2017@gmail.com

http://www.uaic.ro/cursuri-intensive-de-formare-pentru-doctoranzi/

10/25/2017 3:03 PMNo
  
Picture Placeholder: OPREA S. GEORGE -  ADRIAN
  • OPREA S. GEORGE - ADRIAN
010/12/2016 1:38 PM
10/12/2016 1:38 PMNo
  
Picture Placeholder: SDEAA
  • SDEAA
03/7/2016 12:04 PM

Stimati colegi

Intrucat se apropie perioada de selectie a studentilor pentru mobilitati de studiu in programul ERASMUS +, vin, din nou,  cu rugamintea de a ne ajuta in informarea studentilor asupra oportunitatilor reprezentate de acest program.

Am avut deja o intalnire informativa, dar participarea studentilor nu a fost remarcabila.

Am realizat o scurta prezentare de maxim 5 minute si va rog, daca timpul va permite, sa le faceti studentilor o scurta expunere la ora de curs/seminar/lucrari practice.

Ne intereseaza in mod deosebit studentii din anul 1 si 2 ciclul de licenta si anul 1 master. Cei care sunt acum in anul 3 ar putea candida daca se inscriu la noi la master, in vara/toamna.

 

Va multumesc anticipatprezentare scurta ERASMUS februarie 2016.pptx

conf.dr. Bogdan-Gabriel ZUGRAVU

Departament Finante, Moneda si Administratie Publica

Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Universitatea "Al.I.Cuza" Iasi

tel/fax: +40-232-201433
3/7/2016 12:04 PMNo
  
Picture Placeholder: TERINTE M.S. PAULA - ANDREEA
  • TERINTE M.S. PAULA - ANDREEA
03/4/2016 2:42 PM

​Stimati Colegi aceasta sectiune este facuta pentru a putea dialoga in legatura cu eventualele conferinte viitoare, seminarii stiintifice etc. Orice informatie aveti in aceasta directie va rog sa o postati.

Va multumesc.

3/4/2016 2:42 PMNo
  
Picture Placeholder: Mugurel Patrichi
  • Mugurel Patrichi
12/11/2016 3:34 PM

Aici puteti posta anunturi, informatii, documente,​ invitatii, sau pur si simplu intrebari...

Mugurel Patrichi2/11/2016 3:41 PMNo